Perşembe, Haziran 25

Neler Oluyor...?


Seni seviyoruz futbol;yaşattığın heyecanla,sunduğun eğlence,keyif,hazla.Bazen tırnaklarımızı yedirsende,normalde dilimize alamayacağımız kelimât-ı bi edeb-i külliyatı döktürü versende,sevinci coşkuya katıp rekortmen üçadımcılar gibi zıplatsanda.Sürprizlerin,olmaz denileni bünyende gerçekleştirmen,umudun bittiği anda yeniden yeşermenle sevdik biz seni,seviyoruz,hep seveceğiz...
" Buraya kadar" demiştir eminim çoğunuzda benim gibi ABD için.İspnaya,biletini kesecekti %99.9 favoriydi dünyanın 1 numarası.Öylesine bir durumdu ki,ABD,grup maçlarında İtalya ve Brezilya'ya yenilmiş,son maçında Mısır'ı 3 golle yenmesi,aynı şekilde Brezilya'nın da İtalya'ya 3 tane fark atması gerekiyordu.Evet adına futbolun mucizesi mi dersiniz,azmin zaferi mi,şans mı?Aynen de öyle olmuş ve ABD yarı finalist olmuştu.Dikkat çeken en büyük özellikleri,üst düzey kondisyonları,akıllı ve disiplinli oyunlarıydı.Ama bu yoktan gelen yarıfinale rağmen,rakip İspanya'ydı.Dünyanın şu an en etkili futbolunu oynayan,teknik,taktik her açıdan üstün,rekortmen İspanya.Futbolun güzelliği buradadır ki işte;beklenmeyen bir performansla amansız,acımasız İspanya'yı 2-0 yendiler.Hem de ezilmeden,eğilmeden,bükülmeden bizim tabirle "çatır çatır"oynayarak(Yiğidi harmanda görmek gerekmiş demekki..).Golleri kimin attığı,ne zaman attığına deyinmeye gerek dahi yok.Takım olarak oynadılar,takımca kazandılar.Çokta güzel oynadılar.Kendi tabirleriyle,futbolda"Amerikan rüyasını"gerçekleştirdiler.Dikkat edilmesi gereken diğer bir durumda,tüm bunları,bir futbol ülkesi olmadan yapmaları.Çünkü birleşik devletlerde futbol,hala basketbol,beyzbol ve amerikan futbolunun gölgesinde oynanıp gelişiyor.Ne diyelim,helali hoş olsun.At binenin,kılıç kuşananın.Arap atı gibi sonradan açılsa da ABD takımı,kattıkları renkle alkışı hakettiler.
Kondisyon,sonradan açılma demişken aklıma Euro 2008'de ki performansıyla milli takımımız geldi.Fatih Terim'de,kondisyon işini Amerika'lı ekibe teslim etmişti.Milli takımımız da maçtan maça artan performansıyla dikkat çekmiş,bizde yine yorumlarımızda conilerin kondisyona yaptıkları katkıdan bahsetmiştik.Atletizim konusunda uzman olan ABD'liler kondisyon konusunda da ne yapılması gerektiğini iyi biliyorlar demekki.Bunu bugünde Güney Afrika'da birkez daha gösterdiler.Önümüzdeki dönemde ve yine katılmaları halinde 2010 dünya kupasında iyi işler çıkarma olasılıkları hayli kuvvetle muhtemel..Futbol,her zaman "neler oluyor"dedirtmeye gebe bir oyun.Sevdamız da,bağımlılığımız da,heyecanımız da bundan dolayı değil mi ki zaten?

2 yorum:

aksilaz dedi ki...

Demedim mi Hüseyin bu abd garip takım diye. Bu arada telefon mesaj kayıtlarına iyi bak. Daha 5. dakıkada mac sonucu veriyorum :)Sıra yamyamlara(brezilya) geldi onlarıda finalde yenerse hiç şaşırmam. hadi hayırlısı.

Go coni go go go go

hrmpasa dedi ki...

garipliğine amenna dedikte hacım bu kadarını maç öncesi ne yalan diyim beklemiyodum hani futboldur sürprizdir filan dedik ama yinede şok yani :)