Cuma, Kasım 26

El Clasico'ya Doğru - 4



Pazartesi günü yaklaşırken derbiye ısınmaya devam edelim. Video Real Madrid’in ligde son farklı galibiyeti olan 1995 senesinden. Bu maçı Zamorano’nun hatricki nedeniyle anımsıyorum. Real Madrid sanılanın aksine daha fazla farklı galibiyetleri imza atmış durumda. Ancak yakın zamanda ki 2-6 lık Barca galibiyeti hafızalarda yer ediyor sadece. Lig maçlarında Real Madrid’in aldığı farklı skorlar şu şekilde :

4-0 üç kez
5-0 üç kez
5-1 üç kez
6-1 bir kez
8-2 bir kez

Ancak iki takım arasında en farklı skora gelirsek çok çarpıcı bir skor göreceğiz. 1943 yılında İspanya Kupasında oynanan maçta Real Madrid kendi sahasında Barcelona’yı tam anlamıyla bozguna uğrattı. 11-1 lik skor tarihte yerini aldı ve bu skor iki ezeli rakip arasında Dünyadaki en farklı skor. Real Madrid tüm bu farklı galibiyetleri bir maç hariç hep kendi sahasında kazandı. O tek istisna ise 1963 yılındaki 1-5 lik galibiyet. Tekrarını gerçekleştirme zamanı çoktan gelmiş …

2 yorum:

Jordi Metal dedi ki...

10-0lık PSV-Feyenord maçını atlamışsın iki ezeli rakip arasındaki en farklı maç konusunda :)

aksilaz dedi ki...

Aradaki fark eşit ancak 11 gol atmak daha zor bir olay sonuçta. Yada gönül Real Madrid'den yana olduğu için öyle bakıyorum.