Salı, Kasım 9

FM 2011

Football Manager meraklısına has bir oyundur. Bu seriyi 99/00 Championship Manager (CM) sürümünden beri aralıksız oynuyorum. Sadece 04/05 serisini sevemedim. Oyun yıllar içerisinde bir çok yeniliğe sahne oldu. Ancak en kötü yeniliği 3D maç motoruna geçişidir. Böyle bir yeniliğe gerek yoktu ve hala daha yok. Umarım eskisi gibi 2D o yuvarlak şirinlere geri döner. Halihazırda oyunu bu şekilde bile oynamak mümkün tabi.

FM 2011 elime geçeli birkaç gün oldu. Ufak bir alıştırma turu yaptım ve güzel yenilikler mevcut. Herkesin dilinde olan oyuncuların menejeri en dikkat çekeni. Oyuncuyu ikna etmek kolay fakat menejeri uçuk fiyatlar isteyebiliyor. Birde maaş bütçesini aşmak mümkün değil. Yarım sezon oynadığım Galatasaray’a tek bir transfer yapamama nedenimde bu özellikti. Oyuncu satarak maaş bütçesini arttırabiliyorsunuz.



Daha önce yapmadığım bir şey yapacağım oyunun bu sürümünde. FM forumlarında sıkça gördüğünüz kariyer hikayesini bloga taşıyacağım. Oynadığım sürece buraya aktaracağım. En önemli nokta ise hangi takımla başlayacağım. Büyük bir şehrin üvey evladını alarak şehrin abisinin karşısına çıkarmayı hedefliyorum. Ülke Almanya ve şehir ise Münih olacak. Evet 1860 Münih takımı ile başlıyorum. 2004 senesinden beri ikinci ligde yer alıyor ve Bundesliga’daki tek şampiyonluğu 95/96 sezonunda. Hedef ikinci sezon Bundesliga’da yer almak ve sonrasıda tabi ki şampiyonluk. Almanya ligini daha önce oynamamıştım ve güzel bir deneyim olacak. Takım hakkındaki ilk değerlendirme ve oyun planımı en kısa sürede yazmaya çalışacağım. 1860 Münih’i seçme nedenim Bierofka’dır açık ve net şekilde. 05/06 sürümünde Napoli ile kazandığım lig şampiyonluğunu getiren golün sahibiydi kendisi :)

Oyunu sorunsuz yüklememde büyük yardımı olan Chao Grey'e teşekkürler.


3 yorum:

ErenAslan dedi ki...

fm nin hastayısıyız.kariyerini takipteyiz:D

aksilaz dedi ki...

Daha takıma dahi bakamadım ancak çok ümitliyim. İlk iş Berkantı geri getireceğim takıma :D

ryan o'reily dedi ki...

link alabilir miyiz? indirttirelim icabında:D