Pazartesi, Ağustos 10

Futbol Topu Dönmeye Başladı

- Almanya ligi son şampiyonun maçı ile başladı. Kurtlar bu senenin vasat ekiplerinden olacak. Stutgart'ı ikinci yarıdaki golleriyle geçtiler. İlk golde Misimovic'in vuruşu muazzam. Diğer golü tahmin etmek için hiçde zor değil. Dzeko yada Grafite'den biri atacaktı elbette. Grafite son noktayı koydu maçta.
Bayern Münih ise zorlu Hoffenheim deplasmanından bir puanla döndü. Maçtaki tempo beklenenin altındaydı. Olic takıma çabuk ısınmış göründü. Maç boyu takımın en göze çarpan ismi oldu. Hoffenheim ise alıştığı futbolu oynadı ancak İbisevic çok etkisizdi. Takımım Dortmund ise Köln önünde iyi oyununu sadece tek golle süsleyrek galibiyete uzandı. Ancak takımın forvet eksikliği göz tırmalıyor. Skibbe ise sezona flaş bir şekilde başladı. Werder Bremen deplasmanında geriye düşmeden 3-2 kazandılar. Çok şey beklediğim Leverkusen yine anlamsız puan kaybıyla başladı lige. Keza Hamburg aynı şekilde Freiburg ile berabere kaldı. Gol hız canavarı Pitroipa'dan. Magath'lı Schalke Nirnberg deplasmanını Kuranyi'nin iki golüyle geçti. Kuranyi Gomez olma yolunda ilerliyor.

- Start alan diğer lig ise Fransa oldu bu hafta. Bordeaux evinde güç gösterisi yaptı Lens'e karşı. Gourcouff formu göz kamaştırdı. Sezon başında bu kadar fit ve güçlü olması sezon boyunca formunu sürdüreceğini gösteriyor. Marsilya Deschamps yönetiminde galibiyetle başladı. Bu sene onlar Bordeaux'un en sert rakibi olacaklar. Lyon ise bu sezonda taraftarına acı çektireceğe benziyor. Le Mans karşısında beraberliği son dakikada kurtardılar. Lisandro lige golle başladı. Trabzonspor'un rakibi Tolouse ise Monaco karşısında mağlubiyetle evine döndü. Monaco hakkında yazacak çok şey var. Şampiyonlar liginde finale kalan takımdan sonra sürekli zayıfladılar. İnsan Prekazi hatrına güçlü olmalarını istiyor.

- Hollanda'da ise bir devin duraklama dönemini hep beraber izleyeceğiz bu sezon. PSV geçen hafta evinde Venlo beraberliğinden sonra bu hafta Twente deplasmanındanda bir puanla döndü. Eskiden sattığı oyuncuların yerine aynı kalite isim çıkarırlardı ancak şimdi ise yurtdışında başarısız olmuş isimlere yöneliyorlar. Fatih Terim dönemi Galatasaray halini aldılar. Feyenoord bu sezon biraz daha üst sıralarda olacaktır o kadar. Az Alkmaar ilk hafta şokunu bu hafta atlattı. Şampiyonluğu kovalayacak diğer ekip Ajax ise lige hızlı bi başlangıç yaptı. Suarez son sezonunu geçirebilir Ajax'ta. Çok formda ve her türlü pozisyonda gol atma becerisini gittikçe geliştiriyor. Bu haftaki hatrick yaparak bunu kanıtladı. Ülke gündemine gelen Japon Honda ise bu haftada iki gol atarak güngeçtikçe değerini artırıyor. Onun için en ideal yer PSV olur kanısındayım.

- Daha önceki yazılarda bahsettiğim Mame Briam Diouf bu hafta kupa maçında Rosenborg'a iki gol birden attı. Bi yolunu bulup Molde maçlarını izlemeye çalışacağım. Zira attıkları gol sayısı muazzam. Diouf'u ise ayrı bi gözle seyretmek gerekli. ManU ya ayak uydurabilecek kapasite varmı diye.

- İngiltere'de Championship başladı. Tuncay'lı Middlesbrough ve efsane Newcastle bir puanla başladılar lige. Tuncay kadro yer almadı, Fenerbahçe'ye kiralanma sesleri gür çıkmaya başladı.

Hiç yorum yok: