Pazar, Ağustos 16

Galatasaray 4-1 Denizlispor 2/34

Rotasyon. Bu sene çok fazla duyacağımız ve gçreceğimiz bir kelime olacak. Rijkaard savunma oyuncularını tamamen değiştirip dinlendirmeyi tercih etti. Bunu yerinde bulduğumu belirtmeliyim. Zan ve Servet tüm maçlarda oynadılar ve bu araya ihtiyaçları vardı. Gelecek hafta Perşembe Tallin, Pazar ise Kayseri maçları olacak içeride.

Maça iyi başlayamadı Galatasaray. Orta sahada Mustafa ve Barış ikilisi topla iyi anlaşabilen isimler değil. Bu yüzden oyun kurmaktan ciddi sıkıntılar yaşandı ilk dakikalarda. Savunma oyuncularının oyun kurma beceriside olmayınca bu sıkıntı ilk yarı boyunca devam etti. İlk yarı duran toplarla etkili oldu Galatasaray. Kewell'ın maç boyu yaptığı müthiş ortaları bir türlü değerlendiremedi. Bagoura'nın premier lig vari ortası sonucunda yenilen bir gol var. Geçen sene gibi güzel golle yeme alışkanlığımızı devam etti. Sonrasında Denizlisporlu oyuncunun gereksiz yere elle oynaması nedeniyle kazanılan bir penaltı ve Kewell'ın golü.


İkinci yarıya tempoyu arttırarak başlayınca Denizlispor buna ayak uyduramadı. Kewell'ın yaptığı güzel ortaya bu sefer Arda kafa vurarak öne geçmeyi başardı. Denizlispor bu golden sonra oyundan tamamen koptu. Bunda fiziki yetersizlik en önemli etken. Oyun tamamen Galatasaray'ın elindeydi ve istediği gibi yönlendirdi. Keita'nın bireysel kabiliyetiyle kazanılan bir penaltı ve topun başına geçen Kewell soğukkanlı bir vuruşla ikinici golünü atıyor. Oyunun devamında Keita yine boş alanı kullanarak golünü atmayı başardı. Kalan dakikalarda ise Baros'a gol attırma isteği nedeniyle sayısız fırsat kaçtı.

Bugünkü oyunu değerlendirirsek Antep maçına nazaran fizik olarak daha diri bir Galatasaray izledik. Rijkaard bu rotasyonla hem takımı diri tutmayı hemde kadro içindeki rekabeti artırıyor. Bu maçtan sonra kaptan Arda'dan bahsetmeden olmaz. Yine iyi yönetti ve oyunun sıkıştığı bölgeye yardıma giderek takımı rahatlattı. Baros ise geçen yıla nazaran hızından ve gücünden çok şey kaybetmiş göründü. Bu maçta en az iki gol bulabilirdi. Kewell ise ne denli bir profesyonel ve yetenek olduğunu bir kez daha gösterdi. Defansta Emre Güngör eski güç ve hızına kavuşuyor. Çok faydalı bir oyun çıkardı. Uğur Uçar yavaş yavaş temposunu buluyor. Oynadıkça tribünleri yine Uuur Uuur diye inletecek. Bu takıma Elano, Topal ve iyileşirse Linderoth dahil olacak. Bu katkılarla her maç diri bir Galatasaray izleyeceğiz. Perşembe günü Tallin maçında Nonda, Elano ve Topal'ın oynamasını bekliyorum.

Hiç yorum yok: