Cumartesi, Ağustos 22

Kayseri'den Mektup Var

Kayseri'de yaşayan bir dostuma klübün ne alemde olduğunu sormuştum ve bir kaç gün sonra maddeler halinde yazarak şuanki durumu özetledi. Aynen aktarıyorum :

- Ne Tolunay iyi bi teknik direktör, ne yönetim iyi bi yönetim, nede taraftar iyi bir taraftar.

- Stada maç değilde sanki sinema, tiyatro seyreder gibi seyreden. Olmadık yerde ayağa kalkıp ana avrat söven 38 taraftar derneği adlı bir avuç futboldan anlamayan çakal.

- Taraftar yorumlarına bakıyorum Aghaowa yerine sokaktan adam toplasak daha iyi oynar gibi yorumlar var. Maçta adama bi ton küfür bazen koro halinde. Adam alacaklarından vazgeçip böyle taraftar olmaz diyerek kaçtı. Şu nda eski Uefa şampiyonu Shaktar Donetskte ve ilk maçında 2 gol attı.

- 3-4 sene önce neredeyse ligden düşüyorduk bunlar unutuldu. Şimdi sanki şampiyon olabilecekmiş gibi en ufak şeyde klüp tesislerini basmalar sahaya girmeler.

- Ayrıca Tolunay futboldan hiç anlamayan bir adam. Elinde Purovic gibi geleceğin yıldızı olarak nitelendirilen fakat bi sezonda 3 defa sakatlık geçiren bi futbolcu. Nitekim adam son maçta harika oynayıp 3 gol attı. Şu anda 3 futbolcumuz sakat. Tolunay bu işi hiç bilmiyo. Uefa kupasına katılacağı için Aghaowa ve Purovic gelmişti Tolunay ikisinide harcadı. Kayserisporun başarısında büyük rol oynayan Ragıp gibi futbolcular harcandı.

- Yerel kanalda bir yönetici gördüm kasamızda 25 -26 milyon lira paramız var diyor. Mehmet Topuzdan gelen 9 milyon euro parayla 40-45 milyon lira para eder. Geçen sene aldıkları yabancı futbolculara hiç para vermediler. Bonservisi elinde olan oyuncuları aldılar.

- Olembe futbolcu değil sahada geziyo top önünden geçiyo adam müdahele bile etmiyor. Sırf tazminet öderiz diye futbolcuyu göndermiyolar. Şimdi Makakula isimli bi oyuncu aldılar. Adamın sicili o kadar bozukki. Yeni bi başlangıç yapıcam diyo basın toplantısında. Kayseride yaşarmı o adam. Sırf para vermemek dertleri. Adam büyük ihtimal yatacak Ürgüpte pavyonlarda yiyecek parayı. Geçmişi belli. Bu taraftarla bu yönetimle düzgün futbolcuları oynatamıyorsun. Bu adamı nasıl oynatacaksın.

- Ben Kayserispor resmi sitesine kaç defa mail gönderdim. Paris Saint Germainden oyuncu almaya kalkıyolar. Adam Paristen sonra Kayseride nasıl oynasın. Kayseri güzel bi şehir olabilir. Gelişmiştir doğru ama biraz büyük bi anadolu şehri o kadar. Olembeyide gönder madem paranın tadını aldın. Başarıya aç oyunucu al,onu sat ama oyuncu tutmazsa yönetimin güvenilirliği sarsılır.

- Gaziantepspor maçında bilet fiyatlarını kale arkası 10, maraton 20 lira olarak belirlemişler. Sanki stadın yapımında payları olmuş gibi. Eski stad Kayserinin en güzel en merkezi yerindeydi. Stad yapımı karşılığı verdiler güzelim yeri. Bu stad kimsenin başarısı değil. Sanki kulüp yaptırmışta parasını çıkarıyolar.S tad dolmuyo, şuanda gurbetçilerimiz gidiyor maça.

- Sonuç olarak şunu söyleyebilirim. KAYSERİSPORUN BAŞARISININ TEK SIRRI ERTUĞRUL SAĞLAM'DIR.

Hiç yorum yok: