Cuma, Ağustos 14

Potomya Üzerine

Potomya deresinin baş tarafı derindir,
Çaylıkları yemyeşil, tepeleri serindir

Böyle bir şarkısı var İsmail Türüt'ün. önce Cumhurbaşkanımız Norşin diyerek sinyali verdi, ardından Başbakanımızda Potomya sözüyle uzunları yakmış oldu. Nedir bu isimler ? İlçelerin veyahut köylerin eski adları. Kullanılması kötü birşey değil bunu en başta belirtmek isterim. Hatta bende bir hemşehrimi görünce köyümün eski adını kullanırım hangi köylü olduğumu belirtmek için. Halk kendi arasında bu isimleri kullanması yanlış birşey değil elbette. Ancak ülkenin şuanki koşullarında bunu ortaya çıkartmayı bir art niyet olarak görüyorum. Bakalım bölücübaşı yarın bu konu ve açılım hakkında neler yumurtlayacak. Zira bu aralar dtp liler suskunluğu bürünmüşler. Onların izleyecekleri yol hakkında bi rehber gerekiyor.

Not : Terorist başı bu açıklamasını 15 Ağustos'ta yapacak. Yani ilk silahlı eylemi gerçekleştirdiği tarih olan 15 Ağustos 1984 yılının 25. yıldönümünde. Zaman gazeteside bu olaya başka bir açıdan yaklaşıp şöyle diyor :
Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan, 15 Ağustos 1984 tarihinde Siirt'in Eruh ilçesinde gerçekleştirdiği ilk terör eyleminin 25. yıldönümünde aynı yerden özür dilemeye hazırlanıyor.

Hiç yorum yok: