Perşembe, Ağustos 6

Road to Madrid ÖE 3.2

Olimpiakos 2-0 S. Bratislava
Partizan 1-0 Apoel
Stabeak 0-0 Kopenhag
Maribor 0-3 Zürih
Debrecen 1-0 Levadia Tallin
Slavia Prag 1-1 Sheriff
Levski Sofia 2-0 Bakü
Poli Timisoara 0-0 Shaktar Donetsk
Borisov 2-1 Ventspils
Dinamo Moskova 0-2 Celtic
Panathinaikos 3-0 Sparta Prag
Twente 1-1 S. Lisbon
Dinamo Zagrep 1-2 Salzburg
Sivasspor3-1 Anderlecht
Maccabi Haifa 4-3 Aktobe

Buturdada sürprizler devam etti. En büyük sürpriz ise Romanya'da gerçekleşti. Poli Timisoara geçen yılın Uefa şampiyonu Shaktarı eleyerek büyük bir başarıya imzaattı. Evlerinde avantajı kullanmayı bildiler.
Benim gizli favorim olan ve bu sene yada önümüzdeki bir kaç yılda bu lige girecek olan Sheriff Çek Cumhuriyetinde Slavia Prag ile 1-1 berabere kalarak eleme turuna kaldı. bu turda biraz kura şansı ile büyük bir sürprize imza atabilirler.
Celtic ise Moskovada 90. dakika golü ile turu geçti. İlk maçta evinde 1-0 yenildiği Dinamo'yu 2-0 ile geçerek parasal anlamda büyük bir iş başarmış oldular.Zira son yıllarda iskoç klüplerinde bir küçülme gözleniyor ve gelecek sezonda bu devam edecek.
Bizim açımızdan en üzücü maç ise İsrail'de oynandı. 0-0 rövanşında Kazak takımı Aktobe deplasmandaMaccabi önünde ilk 17 dakikada 3-0 öne geçti ancak devre sonunda skor 3-2 oldu. İkinci yarıda skoru koruyamayıp 4-3 ile elendiler. Biz onların acısını bugün çıkartırız İsraillilerden.
Son dakikada gülen başka bir ekip ise lisbon oldu. Twente ile evinde 0-0 berabere kaldıkları maçın rövanşında uzatma anlarında kalecileri sayesinde buldukları gol ile turu geçtiler. Bu golde onlar adına çok önemliydi. Çünkü yıllardır avrupa arenasında yoklar.

Diğer bir sürprizi ise rumlar gerçekleştirdi. Partizan deplasmanında sadce 1 gol yiyerek ilk maçtaki 2-0lık avantajla tur atladılar.

Hiç yorum yok: