Pazartesi, Ağustos 10

G.Antepspor 2-3 Galatasaray 1/34

Avrupa'da ısınma turlarının ardından gerçek bir sınav içinAntep deplasmanındaydı Rijkaard'lı Galatasaray. Zayıf rakiplere karşı oyun üstünlüğünü 90 dakika kabul ettirebilen takım Antep'te bu üstünlüğü ilk 30 dakika sağladı ve 2-0 lık bir üstünlük yakaladı. Arda'nın Baros'un güzel pasına kurgulanmış hareketi ve güzel bir vuruşla topu ağlarla buluşturması. Sonrasında kazanılan serbest atışta takım halinde sistemli ve rakibi bozucu şekilde öne boş koşular ve boşta kalan Mustafa Sarp'ın sakin vuruşu.

Sonrasında ise Julio adlı Brezilyalının muhteşem bir golü vardı. O mesafeden yaptığı muaazam bir vuruştu. Maç boyunca sık sık kaleyi denedizaten. Takım oyunundan uzak bir oyuncu ancak bu sezon bu golleriyle sık sık konuşulacak. Galatasaray rölantide bir maç çıkardı ve istediğini almayı bildi. Gaziantep ise defans hattında çok sıkıntılı. Deumi ve Julio cesar gibi çok deneyimli oyuncular var ancak bunların saında ve solunda Mehmet Yozgatlı - Olcan ikilisi olunca dengeleri tamamen bozuldu. Ancak takım olarak hazır göründüler. Ligde iyi yerlerde olacakbir ekip.


Bu fotoğraf ise bir futbolsever için çok etkileyici. Tıpkı her golden sonra kulübeden fırlayan Rijkaard profili gibi. Her maç birşeyler oturacak takımda. Keita bireysel oyun yerine pas verip boş alana deplase olmanın daha güzel ve zevkli olduğunu keşfedecek. Elano takım içinde etkin rolüstlenip Arda rahatlayacak. Belkide Keita - Elano - Arda üçlüsü olacak orta alanda. Kewell rotasyon oyuncusu olabilecek karakterde bir oyuncu. Nasıl da asil duruyor oyuna giriş çıkışlarında. Aydın bu seneyi öğrenme ve olgunlaşam senesi olarak görmeli. Tıpkı Barış gibi o da oynamaktan ziyade futbolunu geliştirmeyi düşünmeli. Tek korkum defansın göbeği. Buraya alınabilecek iyi bir isimle zevk veren bir Galatasaray'ı görmek çok daha kolay olur. Ancak her ne sonuç alınırsa alınsın bu takım gelecek yıllarda adından çok söz ettirecektir.


Hiç yorum yok: