Perşembe, Ağustos 20

Yeni Kupa Statüsü

Önce yeni kupa statüsünü açıklayalım :
Takım sayısı 54 den 71 çıkarılmış. Grup maçlarından önce bir Playoff turu eklenmiş. Bu tura seri başı olan takımlar katılmayacak. Bu sezon seri başı listesinde Galatasaray yok. Galatasaray hangi takımın grubuna denk gelecek bu kupanın seyrine yön verebilir. Grup maçlarından sonra çift maçlı çeyrek ve yarı final sistemi aynen korunmuş. Final ise yine tek maçlı ve tarafsız sahada. Umarım Olimpiyat köyünde olmaz bu senede.

Gelelim bi türlü uygulamaya geçirilemeyenlere :

- 71 takımlı Türkiye kupası komik kalıyor. Katılımın serbest bırakılması bile düşünülebilir. Sonuçta TFF bütün klüplerin federasyonu ve kupa tüm takımların kupası niteliğinde.

- Grup maçları şeklinde bi kupa formatı olmamalı. Yarı finale kadar tek maçlı eleme sistemi getirilebilir. Bu rekabeti dahada arttırır. İngilizlerin beraberlik halinde maçı diğer sahaya taşımaları sistemini getirebiliriz.

- 4 takımın direk olark grup aşamasından başlaması başlıbaşına bir saçmalık olarak duruyor. Bu takımlar haksız rekabeti sağlıyor. Her takımın ilk turan itibaren kupaya katılımı sağlanmalı.

Bunlar ilk başta yapılması gerektiğini düşündüklerim. Böylelikle tüm ülkeye farklı bir heyecan yaşatır federasyon. Ayrıca son yıllarda değerini yitirmiş kupa bu sayede daha popüler olur.

Hiç yorum yok: