Pazartesi, Haziran 14

2010/11 Galatasaray'ı

Rakiplerinin transferde bombaları patlamasıyla gözler Galatasaray’a çevrildi. Basında çıkan bir çok isim var. Ancak bu isimleri baz alarak transfer politikasının ne olduğunu anlamak çok zor. Adnan Polat dün verdiği röportajda transferdeki öncelikleri açıkladı. Açıkcası bu açıklamaları beni çok memnun etti.

- "Rijkaard'ın oynattığı 4-3-3 oyun sisteminde iki tane kaliteli orta saha oyuncusu transfer etmemiz gerekiyor. Bunlardan biri defansif ağırlıklı diğeri ise hücuma dönük orta saha oyuncusu olacak. Öncelikli transferlerimiz bu iki mevki için olacak. Adaylarımız var, onlarla da görüşmelerimiz sürüyor. Biz bir futbolcu veya kulüple görüşmüyoruz, aynı anda 7-8 futbolcu ve kulüple görüşüyoruz."

Açıklamasındada görüldüğü üzere orta sahadaki üçlüye iki takviye yapılacak. Elano’nunda aynı bölgede olduğunu düşününce orta üçlü tamamen yabancı olacak gelecek sezonda. Bu hamle aynı zamanda Ardanında gelecek sezon sol çizgide kullanılacağını ön görmemizi sağlıyor. Defans hattına ise şuan için takviye düşünülmüyor. Servet’in gitmesi durumunda +2 lerden biri için o bölgeyede bi transfer yapılacaktır. Şuan için en önemli detay gelecek iki yabancı orta saha oyuncusunun kaliteleri. Eğer Grella bunlardan biri olursa gelecek sezon Topal’ı ararız.
Kalede Ufuk-Aykut ikilisinin olacak olmasıda ayrı bir soru işareti. Aykut asla bu takımın kalecisi değil, Ufuk konusu ise hala muamma. Rijkaard geçtiğimiz sezon ışık görmedi oynatmadı diyenler çoğunlukta. Defans hattında Çağlar’ın alınması artık elzem oldu. Veyahut yabancı bir genç solbek alınır ve +2 de kullanılırsa buda mantıklı bir hamle olur. Özetle gelecek sezon ki başarı gelecek olan iki yabancı orta saha oyuncusunun kalitesiyle yakından ilişkili. Umarım Rijkaard ve yönetim uygun isimleri kadroya katarlar.

Ufuk (Aykut)
Sabri Neill Servet Hakan
Transfer
Transfer Elano
Keita Arda
Baros

Şuanki yerleşim bu şekilde. Transferler sonrası detaylı olarak ele alacağımız bi yazı daha olacak.

Hiç yorum yok: