Perşembe, Haziran 3

G. Afrika 2010 Grup D

AVUSTRALYA
Kaleci : Mark Schwarzer (Fulham), Adam Federici (Reading), Brad Jones (Middlesbrough).

Defans : Lucas Neill (Galatasaray), Craig Moore (unattached), Scott Chipperfield (Basel), David Carney (Twente Enschede), Luke Wilkshire (Dynamo Moscow), Mark Milligan (JEF United), Michael Beauchamp (Al-Jazira).

Orta Saha : Tim Cahill (Everton), Mark Bresciano (Palermo) Vince Grella (Blackburn Rovers), Brett Emerton (Blackburn Rovers), Jason Culina (Gold Coast), Harry Kewell (Galatasaray), Brett Holman (AZ Alkmaar), Carl Valeri (Sassuolo), Mile Jedinak (Antalyaspor), Richard Garcia (Hull City), Dario Vidosic (Nuremberg).

Forvet : Josh Kennedy (Nagoya), Nikita Rukavytsya (Twente Enschede).

ALMANYA
Kaleci : Manuel Neuer (Schalke), Tim Wiese (Werder Bremen), Hans-Jorg Butt (Bayern Munich)

Defans : Dennis Aogo (Hamburg), Holger Badstuber (Bayern Munich), Jerome Boateng (Hamburg), Arne Friedrich (Hertha Berlin), Marcell Jansen (Hamburg), Philipp Lahm (Bayern Munich), Per Mertesacker (Werder Bremen), Serdar Tasci (Stuttgart)

Orta Saha : Sami Khedira (Stuttgart), Toni Kroos (Bayer Leverkusen), Marko Marin (Werder Bremen), Mesut Ozil (Werder Bremen), Bastian Schweinsteiger (Bayern Munich), Piotr Trochowski (Hamburg)

Forvet : Cacau (Stuttgart), Mario Gomez (Bayern Munich), Stefan Kiessling (Bayer Leverkusen), Miroslav Klose (Bayern Munich), Thomas Muller (Bayern Munich), Lukas Podolski (Cologne).

GANA
Kaleci : Richard Kingson (Wigan), Daniel Agyei (Liberty Professionals), Stephen Ahorlu (Hearts of Lions)

Defans : Samuel Inkoom (FC Basel), Jonathan Mensah (Grenada), Lee Addy (Bechem Chelsea), Rahim Ayew (Zamalek), Hans Sarpei (Bayer Leverkusen), John Mensah (Sunderland), Isaac Vorsah (Hoffenheim), John Paintsil (Fulham)

Orta Saha : Sulley Muntari (Inter Milan), Derek Boateng (Getafe), Anthony Annan (Rosenborg), Kwadwo Asamoah (Udinese), Andre Ayew (Arles-Avignon), Stephen Appiah (Bologna), Quincy Owusu Abeyie (Al Sadd), Kevin-Prince Boateng (Portsmouth)

Forvet : Matthew Amoah (NAC Breda) Asamoah Gyan (Rennes), Prince Tagoe (Hoffenheim), Dominic Adiyiah (AC Milan)

SIRBİSTAN
Kaleci : Vladimir Stojkovic (Sporting Lisbon), Bojan Isailovic (Zaglebie Lubin), Andjelko Djuricic (Uniao Leiria)

Defans : Branislav Ivanovic (Chelsea), Antonio Rukavina (1860 Munich), Nemanja Vidic (Manchester United), Neven Subotic (Borussia Dortmund), Aleksandar Lukovic (Udinese), Ivan Obradovic (Real Zaragoza), Aleksandar Kolarov (Lazio)

Orta Saha : Dejan Stankovic (Inter Milan), Gojko Kacar (Hertha Berlin), Nenad Milijas (Wolves), Zdravko Kuzmanovic (Stuttgart), Radosav Petrovic (Partizan Belgrade), Milos Krasic (CSKA Moscow), Zoran Tosic (Manchester United) , Milos Ninkovic (Dynamo Kiev), Milan Jovanovic (Standard Liege)

Forvet : Nikola Zigic (Birmingham), Marko Pantelic (Ajax), Danko Lazovic (Zenit St Petersburg), Dragan Mrdja (Vojvodina Novi Sad).

13 Haziran Pazar
17:00 Sırbistan – Gana
21:30 Avustralya – Almanya

18 Haziran Cuma
14:30 Almanya – Sırbistan

19 Haziran Cumartesi
17:00 Gana – Avustralya

23 Haziran Çarşamba
21:30 Gana – Almanya
21:30 Avustralya – Sırbistan

İşte izlemekten zevk alacağımız bir grup. Bu gruptaki her takımın gruptan çıkma şansı var. Bir tek Almanya’nın çıkamaması sürpriz olur. Bu grupta gönlüm Kangurulardan yana. Ancak defans hatları pek güven vermiyor. Orta sahaları ise çok çok güçlü. Cahill-Bresciano-Grella-Culina-Emerton gerçekten güzel bir hat. Gol konusunda sıkıntı yaşayabilirler ancak Cahill onada çare olabilecek bir isim. Almanlar ise Ballack’sız gelecekler turnuvaya. Takımın beyni olan oyuncudan yoksun performansları merak konusu. Ayrıca defans hattı hala şekiilenmedi. Bu da canlarını yakabilir. Çünkü grup hafife alınacak gibi değil. Sırplar yıllardır beklenen patlamayı yapma niyetinde bu sene. Kusursuz savunma ve orta saha elemanları var. Bunun faydasını bu grupta göreceklerdir. Ben çok ümitliyim Sırplardan. Ve grubun Afrikalısı Gana. Onların en zayıf yeri ise kaleleri. Kingston bu turnuvaları kaldırabilecek bir isim değil. Ayrıca Essien’in yokluğuda eklenince epey güç kaybettiler. Atletik bir kadro olmanın avantajını kullanmaya çalışacaklar.

Kanguruların yıldızı şüphesiz Cahill. Oyunun her anında skora etki yapabilen bir isim. Yan toplardan elemelerde kritik goller attı. Almanlarda ise favori adayım Schweinsteiger. Bu sezon ki iyi performansını sürdürecektir. Artık daha da olgunlaştı ve oyununada bunu yansıtabiliyor. Ayrıca sürpriz şutlarınıda unutmamak gerekiyor. Bir diğer aday ise Mesut. Umarım iyi bir turnuva geçirir ve üst düzey bir takıma geçiş yapar. Sırpların omurgası Vidic olacak. Defans hattını toparlayan ve oyunu kurabilen bir isim. Duran toplarda etkili olabilir turnuva boyunca. Gana’da ise Asamoah Gyan savunmaları zora sokacak bir isim.

Hiç yorum yok: