Perşembe, Haziran 24

Freddy Adu ve Gana - ABD Mücadelesi

Gruplarda ilk maçlar sonunda Gana’nın ve ABD’nin oynadığı futbola takılmıştım. ABD futbolu sadece futbol oynayan ender ülkelerden. Bu yüzdendir ki başarısı devam ediyor. Geçtiğimiz sene konfederasyon kupasında ne oynuyorlarsa bu senede aynı oyunu oynuyorlar.

Dünkü ABD-Cezayir maçının sadece son 5 dakikasını izleyebildim. Cezayir gole çok yaklaştı fakat dönen topta ABD’nin ….. den sonraki en iyi oyuncusu Donovan golü atarak takımına turu ve liderliği getirdi. Cezayir’in gol yemesine üzüldüğüm kadar ABD’nin Slovenya yerine ,kinci tura çıkmasına sevindim. Çünkü hak eden onlardı. Bu güzel takımın ikinci turda olacak olması çok güzel. Futbolun basitliğinin ve sadeliğinin temsilcisi yankiler.

Akşam ki maçlarda ise tercihim Gana – Almanya maçı oldu. Dünya kupasının sihrini bu maçlarda gördük. Maçlar öncesi son sırada olan Avustralya bi ara bir gol daha atabilse üst tura çıkacaktı. İşte futboldan alınan zevkin doruğa çıktığı anlar bu gibi durumlarda oluyor.

Gana, Almanya karşısında daha etkili olan taraftı maçın başlarında. Ancak son vuruşlarda Gyan yeterli olmuyor Gana için. Esasında Gyan çok etkili bir oyuncu fakat gol noktasına gelene kadar kendini çok yıpratıyor, bu sebeptende gol vuruşları hep zayıf kalıyor. Bunu grubun üç maçındada sıkça gördük. Kaleci ile baş başa kaldığı pozisyonlarda yaptığı cılız vuruşlar gol olmadı. Dünün kırılma noktasıda ikinci yarı başında kaçırdığı mutlak goldür. Sonrasında ise gururumuz Mesut skor tabelasını değiştirmeyi bildi. Mesut’u izlerken Zidane’ın gölgesini görüyorum bazı anlarda. Benim için en değerli oyuncu futbol zekası gelişmiş oyuncudur. Mesut bunu fazlasıyla sergiliyor.

Gol sonrası Gana yine tehlikeli ataklar gerçekleştirdi. Ancak bi türlü golü bulamadı ve beklide en iyisi oldu. Çünkü İngiltere yerine ABD ile karşılaşacaklar. Gana’da ABD gibi futbol oynamaktan zevk alan bir takım. Defansif problemleri olsada hücumdaki atletik ve çevik oyuncuları sayesinde heran tehlike yaratacak kapasitedeler. Bu güzel iki takımın mücadelesi zevk verecek. Herkesin bu futbolu ön planda tutan iki takımın ikinci ur mücadelesini izlemeye davet ediyorum. Kaybeden olmayacak bu maç sonunda. Kazanan ise futbol olacakve Çeyrek finalde ise Uruguay karşısına çıkacak büyük ihtimalle. Bu yüzden bu maçı kazanan kendini yarı finalde görebilir.

Fotoğrafta Gana doğumlu ve ABD milli takım oyuncusu Freddy Adu var.

Hiç yorum yok: