Salı, Haziran 1

Ez Cümle "Vicdan"

Dün yaşanan iki olay bir kez daha bizi ortaya koymuştur. Toplum olarak çok çabuk bölünüyoruz. Nedenini tam olarak bilmesemde düşüncem “içtenliğimizden” dolayı bu bölünmemiz.

Kimisi ölenlere sadece insan olduğu için üzülüyor ki haklılar. Bir başka kesim sadece dini Müslüman olduğu için ölenlere üzülüyor. Bir başkası ölenlerden çok içimizdeki Yahudi vatandaşlarımızı düşünüyor. Diğeri İsraili haklı buluyor. Bir başkası ise savaş açmalıyız diyor. Bu değişik düşünceye sahip insanlar uzar gider.

Tüm bunların nedeni devlet olarak bir politikamızın olmamasından kaynaklanıyor. Eminim Türkiye dışında çoğu devlet vatandaşı kendi halkının başka topraklarda öldürülmesi sonucu devletinin ne yapacağını bilirdi. Bakınız İsrail, Lübnan’da ölen her vatandaşı karşılığı Gazze’ye bombalar yağdırıyor. İşte bu devlet olmanın ve hatta bağımsız devlet olmanın sonucudur. Doğru veya yanlış kendi halkını herkesten üstün görüyor. Onun için mücadelesini sürdürüyor.

Türkiye teröristlere bomba yağdırdığında içimizdeki bazı şahıslar bundan rahatsız oluyor. O insancıllar birden ayaklanıyor. Onlarında insan olduğundan bu ülkenin vatandaşı olduğun dem vuruyorlar. Ancak askerleri vurduklarında ise ortalıkta hiç kimse görünmüyor. Perde arkasından sokaklarda elinde Türk bayrakları ile miting yapan kişilere sakin olmalarını. Fırsatı kaçırmamalarını söylemektende çekinmiyor bu şeref yoksunları.

Ne yazacaktım nerelere geldi. Ancak çok doluyum bu konuda. Demem odur ki; elbette herkes insandır. Ancak Dünya o sizin hayalinizdeki gibi bir yer asla olmayacaktır. Hele ki bizim yaşadığımız Coğrafya’da bu hayaldende ötedir. Yahu biri vatani görevini yapıyor, diğerleri ise onun nöbet değişimini bekliyor ve kahpeçe tuzak kurup öldürüyor. Bu insanlarla o şehit olan kardeşlerimizi bir tutan zihniyeti anlamam yada anlayış göstermem imkansız. Haklı tepkisini gösterenlere Milliyetçi, Faşist, Gerici damgası vurup yaraya tuz basmayın. Vicdan sadece biraz vicdan.

Hiç yorum yok: