Cumartesi, Haziran 5

G. Afrika 2010 Grup F

İTALYA
Kaleci : Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Federico Marchetti (Cagliari)

Defans : Gianluca Zambrotta (Milan), Fabio Cannavaro (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Christian Maggio (Napoli), Leonardo Bonucci (Bari), Domenico Criscito (Genoa), Salvatore Bocchetti (Genoa)

Orta Saha : Andrea Pirlo (AC Milan), Gennaro Gattuso (Milan), Daniele De Rossi (Roma), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Mauro Camoranesi (Juventus), Angelo Palombo (Sampdoria), Claudio Marchisio (Juventus),
Simone Pepe (Udinese)

Forvet : Fabio Quagliarella (Napoli), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Antonio Di Natale (Udinese), Alberto Gilardino (Fiorentina), Giampaolo Pazzini (Sampdoria)


YENİ ZELLANDA
Kaleci : Mark Paston (Wellington Phoenix), Glen Moss (Melbourne Victory), James Bannatyne (Team Wellington)

Defans : Ryan Nelsen (Blackburn Rovers), Ivan Vicelich (Auckland City), Ben Sigmund (Wellington Phoenix), Winston Reid (FC Midtjylland), Tommy Smith (Ipswich Town), Tony Lochhead (Wellington Phoenix), Andy Boyens (New York Red Bulls)

Orta Saha : Simon Elliott (unattached), Tim Brown (Wellington Phoenix), Leo Bertos (Wellington Phoenix), Michael McGlinchey (Motherwell), Aaron Clapham (Canterbury United), David Mulligan (unattached), Jeremy Brockie (Newcastle Jets), Andy Barron (Team Wellington), Jeremy Christie (FC Tampa Bay)

Forvet : Chris Killen (Middlesbrough), Shane Smeltz (Gold Coast United), Chris Wood (West Bromwich Albion), Rory Fallon (Plymouth Argyle)

PARAGUAY
Kaleci : Justo Villa (Valladolid), Aldo Bobadilla (Independiente Medellin), Diego Barreto (Cerro Porteno)

Defans : Julio Cesar Caceres (Atletico Mineiro), Denis Caniza (Leon), Dario Veron (Pumas), Paulo Da Silva (Sunderland), Claudio Morel (Boca Juniors), Carlos Bonet (Olimpia), Aureliano Torres (San Lorenzo), Antolin Alcaraz (Brugge)

Orta Saha : Cristian Riveros (Sunderland), Jonathan Santana (Wolfsburg), Enrique Vera (Liga de Quito), Victor Caceres (Libertad), Nestor Ortigoza (Argentinos Juniors), Edgar Barreto (Atalanta)

Forvet : Roque Santa Cruz (Manchester City), Oscar Cardozo (Benfica), Nelson Haedo Valdez (Borussia Dortmund), Rodolfo Gamarra (Libertad), Lucas Barrios (Borussia Dormund), Edgar Benitez (Pachuca)

SLOVAKYA
Kaleci : Jan Mucha (Legia Warsaw), Dusan Kuciak (Vaslui), Dusan Pernis (Dundee United)

Defans : Marek Cech (West Brom), Jan Durica (Hannover), Peter Pekarik (Wolfsburg), Martin Petras (Cesena), Kornel Salata (Slovan Bratislava), Martin Skrtel (Liverpool), Radoslav Zabavnik (Mainz)

Orta Saha : Marek Hamsik (Napoli), Kamil Kopunek (Spartak Trnava), Jan Kozak (Politehnica Timisoara), Juraj Kucka (Sparta Prague), Marek Sapara (Ankaragucu), Zdeno Strba (Xanthi), Miroslav Stoch (Chelsea), Vladimir Weiss (Manchester City)

Forvet : Filip Holosko (Besiktas), Martin Jakubko (Saturn Moscow), Erik Jendrisek (Schalke), Stanislav Sestak (Bochum), Robert Vittek (Lille).

14 Haziran Pazartesi
21:30 İtalya – Paraguay

15 Haziran Salı
14:30 Yeni Zellanda – Slovakya

20 Haziran Pazar
14:30 Slovakya – Paraguay
17:00 İtalya – Yeni Zellanda

24 Haziran Perşembe
17:00 Slovakya – İtalya
17:00 Paraguay – Yeni Zellanda

Yeni Zellanda dışında çok çekişmeli bir grup. İtalya son Dünya şampiyonu apoletiyle geliyor turnuvaya. İtalya her zaman büyüklüğünü ortaya koyan bir takım. Bu senede kimse kendilerinden başarı beklemiyor fakat kadro yapısı olarak en komplike ekiplerden. Bu grupta az gol olacağını tahmin etmek zor değil. Bu yüzden İalya’nın sevdiği tarzda maçlar olacak. Paraguay ise grubun gizli favorisi. Açıkcası pek öyle görmesemde gruptan çıkacaklardır. Forvet hattındaki isimler göz boyuyor sanırım. Santa Cruz, Cardozo, valdez ve barrios. En formda isim ise Barrios. Dortmund’daki başarılı sezondan sonra hazırlık maçlarındada boş geçmedi Barrios. Pozisyon bilgisi sayesinde kolay gol atabilen bir isim. Paraguay orta sahada zayıf kalıyor İtalya ve Slovakya’ya göre. Slovakya eleme grubunu lider bitirerek gelen ekiplerden. Zorlu grubu lider bitirmesi gücünün göstergesi. Takım oyununa sadık ve inatçı bir takım görüntüsü çiziyorlar. Grupta ilk ikiye girip başarılı çizgilerini devam ettirme çabasındalar. Grubun en zayıf halkası Yeni Zellanda. Haklarında hiçbir bilgim yok desem yeridir. Maçlardan önce Haka dansı yaparlarsa dikkat çekerler. Futbollarıyla ön planda olmaları zor görünüyor.

İtalya’nın en kritik ismi Pirlo olacaktı fakat sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartılabilir. Bu yüzden De Rossi en önemli oyuncusu olabilir. Ayrıca Pirlo’yu Dünya gözüyle ofansif orta saha olarak görememek acı. Paraguay’da ise dediğimiz gibi Barrios’a dikkat etmek gerekli. Beklenmedik anlarda gol vuruşları var. Kupaya zevk katacaktır. Slovakya’da ise takım oununa yön verecek Hamsik bu turnuvada parlayıp büyük akımlara geçiş yapabilir. Yeni Zellanda’da en tanıdık isim ise Ryan Nelsen.

Hiç yorum yok: