Pazartesi, Haziran 28

Yeni Sezona Doğru Galatasaray

Galatasaray’da yeni sezon öncesi deyim yerindeyse çıt çıkmıyor. Şu ana kadar yapılan 5 transfer takıma katkı verecek isimler değil. Rotasyon için alınan futbolculardan oluşuyor. Bu tablonun oluşmasında herkesin payı var :

Yönetim : Mali kurul derdinden transfere bakamadı bile. Polat ve yönetimi klüpte ciddi şekilde muhalefete sahip. Son yıllardaki sportif başarısızlık ve özellikle klubün transfer politikasındaki köklü değişiklikler çok tepki çekiyor. Harcanan meblağlara göre alınan yada alınamayan başarılar nedeniyle Polat ve ekibi bu seneyi çok iyi değerlendirmeli. Ancak şuana kadar geçen sürede takımdaki eksik bölgelere alınan tek bir etkili isim dahi yok.

Rijkaard : Rijkaard ve onun ekibi ise sezon sonunda eksiklerini gördüklerini ve gelecek sezon bu eksikleri kapatarak yola devam edeceklerini belirttiler. Fakat şuana kadar atılmış bir somut adım yok. Klüpler hazırlıklara başladı ancak Galatasaray herkesten 10 gün sonra başlayacak sezon hazırlığına. Eskiden resmi sitede kamp programı açıklanırdı fakat bşu ana kadar açıklanmış bir şey yok. Umarım Rijkaard oyun felsefesi gibi Türkiye için fantastik deneyimden öte geçmeyecek oyuncuları istememiştir yönetimden.

Medyadaki Marquez transferine nedense sıcak bakamıyorum. Marquez ön libero yumuşak, stoper olarakta fazla yavaş kalır. Dünya kupasında bu ikisinide test etmiş olduk. Bu sezon son 3-4 sezonda olduğu gibi yeniden yapılanma safsataları ile başlıyoruz. Rijkaard ve ekibi sözleşmesinde yazdığı gibi bu sezonuda tamamlayıp ardından ayrılacaklar. Ancak geride bırakacakları hiçbir yapılanma olmayacak. Klüpten aldıkları şuan için bir sene var. Bu sezonada umutla bakmak için neden yok. Zira bu takımın Arda-Elano-Keita aynı anda sahaya çıktılarında ne oyun disiplini nede sertliğini sağlaması mümkün değil.

Hiç yorum yok: