Cuma, Haziran 4

G. Afrika 2010 Grup E

KAMERUN
Kaleci : Guy Roland Ndy Assembe (Valenciennes), Carlos Kameni (Espanyol), Hamidou Souleymanou (Kayserispor)

Defans : Benoit Assou-Ekotto (Tottenham), Sebastien Bassong (Tottenham), Gaetan Bong (Valenciennes), Aurelien Chedjou (Lille), Geremi (Ankaragucu), Stephane Mbia (Marseille), Nicolas Nkoulou (Monaco), Rigobert Song (Trabzonspor)

Orta Saha : Achille Emana (Real Betis), Eyong Enoh (Ajax), Jean Makoun (Lyon), Georges Mandjeck (Kaiserslautern), Joel Matip (Schalke), Landry NGuemo (Celtic), Alex Song (Arsenal)

Forvet : Vincent Aboubakar (Coton Sport), Eric Choupo-Moting (Nurnberg), Samuel Eto'o (Inter Milan), Mohamadou Idrissou (Freiburg), Achille Webo (Real Mallorca).


DANİMARKA
Kaleci : Thomas Sorensen (Stoke), Stefan Andersen (Brondby), Jesper Christiansen (FC Copenhagen)

Defans : Daniel Agger (Liverpool), Simon Kjaer (Palermo), Per Kroldrup (Fiorentina), Lars Jacobsen (Blackburn), Simon Busk Poulsen (AZ Alkmaar), William Kvist Jorgensen (FC Copenhagen), Patrick Mtiliga (Malaga)

Orta Saha : Daniel Jensen (Werder Bremen), Christian Poulsen (Juventus), Christian Eriksen (Ajax), Jakob Poulsen (AGF), Martin Jorgensen (AGF), Mikkel Beckmann (Randers), Thomas Enevoldsen (FC Groningen), Thomas Kahlenberg (Wolfsburg), Dennis Rommedahl (Ajax), Jesper Gronkjaer (FC Copenhagen)

Forvet : Jon Dahl Tomasson (Feyenoord), Nicklas Bendtner (Arsenal), Soeren Larsen (Duisburg).

JAPONYA
Kaleci : Seigo Narazaki (Nagoya Grampus), Eiji Kawashima (Kawasaki Frontale), Yoshikatsu Kawaguchi (Jubilo Iwata)

Defans : Yuji Nakazawa (Yokohama Marinos), Marcus Tulio Tanaka (Nagoya Grampus), Yuichi Komano (Jubilo Iwata), Daiki Iwamasa (Kashima Antlers), Yasuyuki Konno (FC Tokyo), Yuto Nagatomo (FC Tokyo), Atsuto Uchida (Kashima Antlers)

Orta Saha : Shunsuke Nakamura (Yokohama Marinos), Yasuhito Endo (Gamba Osaka), Kengo Nakamura (Kawasaki Frontale), Junichi Inamoto (Kawasaki Frontale), Yuki Abe (Urawa Red Diamonds), Makoto Hasebe (Wolfsburg, Germany), Keisuke Honda (CSKA Moscow, Russia), Daisuke Matsui (Grenoble, France)

Forvet : Shinji Okazaki (Shimizu S-Pulse), Keiji Tamada (Nagoya Grampus), Yasuhito Okubo (Vissel Kobe), Kisho Yano (Albirex Niigata), Takayuki Morimoto (Catania


HOLLANDA
Kaleci : Sander Boschker (FC Twente), Maarten Stekelenburg (Ajax), Michel Vorm (FC Utrecht)

Defans : Khalid Boulahrouz (Stuttgart), Edson Braafheid (Celtic), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Hamburg), Andre Ooijer (PSV Eindhoven), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax)

Orta Saha : Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven), Nigel de Jong (Manchester City), Demy de Zeeuw (Ajax), Stijn Schaars (AZ Alkmaar), Wesley Sneijder (Inter Milan), Mark van Bommel (Bayern Munich), Rafael van der Vaart (Real Madrid)

Forvet : Ryan Babel (Liverpool), Eljero Elia (Hamburg), Klaas Jan Huntelaar (AC Milan), Dirk Kuyt (Liverpool), Arjen Robben (Bayern Munich), Robin van Persie (Arsenal)

14 Haziran Pazartesi
14:30 Hollanda – Danimarka
17:00 Japonya – Kamerun

19 Haziran Cumartesi
14:30 Hollanda – Japonya
21:30 Kamerun – Danimarka

24 Haziran Perşembe
21:30 Kamerun – Hollanda
21:30 Danimarka – Japonya

Hollanda elemelerde göz kamaştıran bir performans sergiledi. Dünya kupalarında final hasretini dindirmeye çalışacaklar. Her zamanki gibi genç bir takımları var. Daha tecrübeli olduklarıda aşikar. Sezonu formda geçiren opyuncularıda çoğunlukta. Göze hoş gelen futbolun yanı sıra neticeyide alacaklardır. Grubun diğer Avrupalısı Danimarka. Zorlu eleme grubunu geçerek gücünü gösterdi. Defansif anlamda çok iyiler. Gruptan çıkmak için bu özelliklerini kullanacaklar. Japonya dünya kupalarının gediklisi. Ancak bu grupta başarılı olma şansları maalesef yok. Oyuncu profili olarak kendi liginden oyncular büyük çoğunluğa sahip. Ülke dışından 4 oyuncu var. Grubun Afrikalısı ise Kamerun. Onlarda İtalya 94’ün efsane takımı. Tek başarılarıda bu diyebiliriz. Kamerun kadro olarak hep iyi olmuştur fakat Dünya kupalarında bir türlü bu özelliklerini yansıtamadılar. Bu sefer yine iddialı bir ekip var ancak başarılı olacaklarını kestirmek zor.Takımda bu yılı formda geçiren oyuncular çok. Song, Enoh, Chedjou, Eto’o bunların başında.

Hollanda’nın en etkili ismi şüphesiz Robben. Bayern Münih’teki fantastik performansını sürdürecektir. Kamerun’da ise benim kişisel görüşüm Eto’o dan ziyade Alex Song turnuvada etkili olacak. Arsenal’de yaptıkları üst düzey oyuncular seviyesindeydi. Danimarka ise defansif oynayacaktır ve bu nedenle takımın puanlar için Bendtner’in yaratıcılığına çok ihtiyaçları olacak. Japonya’nın en büyük yıldızı şüphesiz Keisuke Honda. Japon futbolu her dönem bu tip 10 numaralar çıkarmayı başarıyor. Nakata, Nakamura’dan sonra sıra Honda’da.

Hiç yorum yok: