Çarşamba, Haziran 30

Çeyrek Final Şifreleri

Dünya kupasının 32 takımla oynanmaya başladığı 1986 yılından itibaren yaptığım istatistikler aşağıda. Eğer tarih tekerrürden ibaretse G. Amerikalı bir şampiyon çıkacak. Arjantin - Brezilya final pek uzak bir ihtimal değil.

- Çeyrek finalde Avrupalıların en az olduğu turnuva. Sadece 3 ülke var Avrupadan. Bundan sonraki en düşük katılım 4 ile 2002 de olmuştu. Amerika 94 Dünya kupasında ise tam 7 Avrupalı vardı. Ancak kupayı tek G. Amerikalı Brezilya kazandı.

- Brezilya sadece 90 Dünya kupasında çeyrek finale kalamadı. Diğer bütün turnuvalarda çeyrek finalde yer almıştı. Bu 5 turnuvanın üçünde yarı finale kalmayı başardılar.

- Güney Amerika ülkeleri ilk kez 4 takımla çeyrek finaldeler.

- Güney Amerika Çeyrek finalde ilk kez Brezilya ve Arjantin dışında bir takımla temsil edilecekler.

- Asya kıtası sadece 2002 de G. Kore ile çeyrek finalde temsil edildi.

- 7 turnuvada çeyrek finaldeki 56 ülkenin kıtasal dağılımı şöle : 37 Avrupa, 13 Güney Amerika, 3 Afrika, 2 K. Amerika, 1 Asya.

- Şampiyonluk sayılarında ise Avrupa ve G. Amerika’nın 3-3 eşitliği var. Gana sürpriz yapıp şampiyon olmazsa bu eşitlik bozulacak.

- Brezilya ile Hollanda 94 Dünya kupasındada çeyrek finalde eşleştiler. Brezilya o sene kupayı kazandı ve yarı finalde turnuvanın sürprizi İsveç ile eşleşmişlerdi. Tıpkı şimdi kazandıklarında Uruguay ve Gana gibi sürpriz bir takımla eşleşecekleri gibi.

- Son 6 Dünya kupasında sırası ile G. Amerika – Avrupa şampiyonluğu paylaşıyor. Sıra G. Amerika’da gibi duruyor.

- Almanya bütün turnuvalarda çeyrek finalde yer aldı. Şu ana kadar 4 kez yarı finale yükseldiler. Arjantin ile oynadıkları 3 maçın 2 sini kazandılar birinde ise kaybettiler.

- Almanya ile Arjantin 2006 Dünya kupasındada çeyrek finalde karşılaşmışlardı. Almanya o eşleşmeden galip çıkan taraftı.

Hiç yorum yok: