Perşembe, Haziran 3

G. Afrika 2010 Grup C

CEZAYİR
Kaleci : Lounes Gaouaoui (ASO Chlef), Faouzi Chaouchi (ES Setif), Raid Ouheb M'bolhi (Slavia Sofia)

Defans : Abdelakder Laifaoui (ES Setif), Madjid Bougherra (Rangers), Carl Medjani (Ajaccio), Rafik Halliche (Madeira), Antar Yahia (Bochum), Habib Belaid (Boulogne Sur Mer), Nadir Belhadj (Portsmouth), Djamel Mesbah (Lecce)


Orta Saha : Hassan Yebda (Portsmouth), Medhi Lacen (Racing Santander), Yazid Mansouri (Lorient), Adlene Guidoura (Wolverhampton), Riad Boudebouz (Sochaux), Djamel Abdoun (Nantes), Foued Kadir (Valenciennes), Karim Ziani (Wolfsburg), Karim Matmour (Borussia Monchengladbach)

Forvet : Abdelkader Ghezzal (Siena), Rafik Djebbour (AEK Athens), Rafik Saifi (Istres)

İNGİLTERE
Kaleci : Joe Hart(Manchester City), David James(Portsmouth), Robert Green(West Ham).

Defans : Jamie Carragher (Liverpool), Ashley Cole (Chelsea), Rio Ferdinand (Manchester United), Glen Johnson (Liverpool), Ledley King (Tottenham Hotspur), John Terry (Chelsea), Matthew Upson (West Ham), Stephen Warnock (Aston Villa)

Orta Saha : Gareth Barry (Manchester City), Michael Carrick (Manchester United), Joe Cole (Chelsea), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Aaron Lennon (Tottenham Hotspur), James Milner (Aston Villa), Shaun Wright-Phillips (Manchester City)

Forvet : Peter Crouch (Tottenham Hotspur), Jermain Defoe (Tottenham Hotspur), Emile Heskey (Aston Villa), Wayne Rooney (Manchester United)

SLOVENYA
Kaleci : Samir Handanovic (Udinese), Jasmin Handanovic (Mantova), Aleksander Seliga (Sparta Rotterdam)

Defans : Miso Brecko (FC Cologne), Bostjan Cesar (Grenoble), Branko Ilic (Lokomotiv Moscow), Matej Mavric-Rozic (Koblenz), Bojan Jokic (Chievo), Marko Suler (Ghent), Suad Filekovic (NK Maribor), Elvedin Dzinic (NK Maribor)

Orta Saha : Andraz Kirm (Wisla Krakow), Robert Koren (Unattached), Valter Birsa (AJ Auxerre), Andrej Komac (Maccabi Tel Aviv), Dalibor Stevanovic (Vitesse Arnhem), Aleksander Radosavljevic (Larissa), Rene Krhin (Inter Milan)

Forvet : Milivoje Novakovic (FC Cologne), Zlatko Dedic (VfL Bochum), Zlatan Ljubijankic (Ghent), Nejc Pecnik (Nacional Funchal), Tim Matavz (Groningen).

A.B.D.
Kaleci : Brad Guzan (Aston Villa), Marcus Hahnemann (Wolverhampton Wanderers), Tim Howard (Everton)

Defans : Carlos Bocanegra (Rennes), Jonathan Bornstein (Chivas ), Steve Cherundolo (Hannover), Jay DeMerit (Watford), Clarence Goodson (IK Start), Oguchi Onyewu (AC Milan), Jonathan Spector (West Ham)

Orta Saha : DaMarcus Beasley (Rangers), Michael Bradley (Borussia Moenchengladbach), Ricardo Clark (Eintracht Frankfurt), Clint Dempsey (Fulham), Landon Donovan (Los Angeles Galaxy), Maurice Edu (Rangers), Benny Feilhaber (AGF Aarhus), Stuart Holden (Bolton), Jose Torres (Pachuca)

Forvet : Jozy Altidore (Hull), Edson Buddle (Los Angeles Galaxy), Robbie Findley (Real Salt Lake), Herculez Gomez (Pachuca).

12 Haziran Cumartesi
21:30 İngiltere – ABD

13 Haziran Pazar
14:30 Cezayir – Slovenya

18 Haziran Cuma
17:00 Slovenya – ABD
21:30 İngiltere – Cezayir

23 Haziran Çarşamba
17:00 Slovenya – İngiltere
17:00 Cezayir – ABD

Turnuvanın en renksiz grubu olarak niteliyorum bu grubu. İngilizler grupta diğer ülkelere göre çok daha güçlüler. Ancak elemelerdeki başarısını hazırlık maçlarında gösteremediler. Yinede Capello ilk Dünya kupası deneyimini boş geçirecek bir teknik adam değildir. Takımı motive etmekte zorlanmayacak. İlk maçta ABD ile oynayacak olmalarıda avantaj. Ancak İngiltere konusunda kişisel görüşüm çeyrek finalden öteye gidemeyecekleri. Gol atmakta zorlanacaklar. ABD ise takım oyununa sadık kalacaktır ve gruptan çıkmak için Slovenya ile oynayacakları maç kilit niteliğinde. Onyewu’nun dönüşü büyük güç katacak ABD ye. Slovenya elemelerdeki sürprize devam etmek istiyor. Rusya’ya yaşattıkları şoktan sonra moralli gelecekler Dünya kupasına. Açıkcası Rusya’nın Dünya kupasında olması daha renkli olurdu. Cezayir ise Mısır ile oynadığı fantastik maç sonucu kupaya katıldı. Avrupa’da oynayan oyuncuları fazla ancak genel itibari ile kalite eksiklği göze çarpıyor. Gönlümüz yeşil beyaz ay yıldızlı formada olacak tabiki.

İngiltere’nin en kritik oyuncusu kuşkusuz Rooney. Onun klasında bir fovetlerin daha yok. Defoe bu sene iyi bir sezon geçirdi fakat Rooney kalitesinden çok uzakta. Capello’da Rooney’in önemini her zaman vurguluyor. ABD takımında öne çıkan isim ise Donovan. Takımın hücum performansını tek başına belirleyebiliyor. Milli maçımızda attırdığı iki gol bunun açık göstergesi. Slovenya’da ise kalecisi Handanovic takımının en önemli ve kaliteli oyuncusu. Rusya maçlarında ki efsane performansını sergileyebilirse sürprize devam ederler. Cezayir’de Karim Ziani’nin ülkesi adına katkı yapma zamanı geldi. Silik oyunundan kurtulup Ghezzal’e goller attırmalı.

Hiç yorum yok: