Pazartesi, Haziran 7

G. Afrika 2010 Grup G

BREZİLYA
Kaleci : Julio Cesar (Inter Milan), Doni (AS Roma), Gomes (Tottenham)

Defans : Maicon (Inter Milan), Daniel Alves (Barcelona), Michel Bastos (Olympique Lyon), Gilberto (Cruzeiro), Lucío (Inter Milan), Juan (AS Roma), Luisao (Benfica), Thiago Silva (AC Milan)

Orta Saha : Gilberto Silva (Panathinaikos), Felipe Melo (Fiorentina), Ramires (Benfica), Elano (Galatasaray), Kaká (Real Madrid), Julio Baptista (Roma), Kleberson (Flamengo), Josué (VfL Wolfsburg)

Forvet : Robinho (Santos), Luís Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Grafite (VfL Wolfsburg)

FİLDİŞİ SAHİLLERİ
Kaleci : Boubacar Barry (Lokeren), Aristides Zogbo (Maccabi Netanya), Daniel Yeboah (ASEC Abidjan)

Defans : Souleymane Bamba (Hibernian), Arthur Boka (VfB Stuttgart), Guy Demel (Hamburg SV), Emmanuel Eboue (Arsenal), Steve Gohouri (Wigan Athletic), Siaka Tiene (Valenciennes), Kolo Toure (Manchester City), Benjamin Brou Angoua (Valenciennes)

Orta Saha : Jean-Jacques Gosso Gosso (Monaco), Abdelkader Keita (Galatasaray), Emmanuel Kone (International Curtea Arges), Gervais Yao Kouassi (Lille), Christian Koffi Ndri (Sevilla), Cheik Ismael Tiote (Twente Enschede), Yaya Toure (Barcelona), Didier Zokora (Sevilla)

Forvet : Aruna Dindane (Lekhwiya), Seydou Doumbia (Young Boys Berne), Didier Drogba (Chelsea), Salomon Kalou (Chelsea)

KUZEY KORE
Kaleci : Kim Myong Gil (Amrokgang), Kim Myong Won (Amrokgang), Ri Myong Guk (Pyongyang City)

Defans : Cha Jong Hyok (Amrokgang), Ri Jun Il (Sobaeksu), Ri Kwang Chon (April 25), Nam Song Chol (April 25), Pak Nam Chol (Amrokgang), Ri Kwang Hyok (Kyonggongop), Pak Chol Jin (Amrokgang)

Orta Saha : Ji Yun Nam (April 25), Mun In Guk (April 25), Pak Sung Hyok (Sobaeksu), Ri Chol Myong (Pyongyang City), Pak Nam Chol (April 25), An Yong Hak (Omiya Ardija), Kim Kyong Il (Rimyongsu), Kim Yong Jun (Pyongyang City)

Forvet : Hong Yong Jo (FC Rostov), An Chol Hyok (Rimyongsu), Jong Tae Se (Kawasaki Frontale), Choe Kum Chol (April 25), Kim Kum Il (April 25)

PORTEKİZ
Kaleci : Beto (Porto), Daniel Fernandes (Iraklis), Eduardo (Braga)

Defans : Fabio Coentrao (Benfica), Paulo Ferreira (Chelsea), Ricardo Carvalho (Chelsea), Bruno Alves (Porto), Rolando (Porto), Ricardo Costa (Lille), Duda (Malaga), Pepe (Real Madrid), Miguel (Valencia)

Orta Saha : Tiago (Atletico Madrid), Deco (Chelsea), Raul Meireles (Porto), Nani (Manchester United), Miguel Veloso (Sporting Lisbon), Pedro Mendes (Sporting Lisbon)

Forvet : Simao Sabrosa (Atletico Madrid), Hugo Almeida (Werder Bremen), Liedson (Sporting Lisbon), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Danny (Zenit St Petersburg)

15 Haziran Salı
17:00 Fildişi Sahilleri – Portekiz
21:30 Brezilya – Kuzey Kore

20 Haziran Pazar
21:30 Fildişi Sahilleri – Breziya

21 Haziran Pazartesi
14:30 Kuzey Kore – Portekiz

25 Haziran Cuma
17:00 Portekiz – Brezilya
17:00 Fildişi Sahilleri – Kuzey Kore

Zevkle ve merakla izlenecek bir grup daha. Grubun şanssız takımı Fildişi Sahilleri. 2006 Arjantin, Hollanda, Sırbistan’lı gruptan sonra 2010’da bu gruba düşmeleri gerçekten şanssızlık. Ancak sadece bu değil birde Drogba’nın sakatlığı eklenince zor duruma düştüler. Drogba’sız nasıl oynayacaklarını kestirmek güç. Doumbia oynayabilir yada Kalou forvete çekilebilir onun yerine. Ancak kadro olarak hala güçlüler ve bu zor gruptan çıkarlarsa önleri açık. Portekiz ise turnuvaya zorlanarak geldi. Bosna ile oynadıkları Play-off maçlarını tek golle kazandılar. Turnuvada forvet eksikliklerini kapatmak için Liedson’u Portekiz vatandaşı yaptılar. Ayrıca kaledede sıkıntı yaşayabilirler. Tecrübeli kalecilerden sonra kale genç Eduardo’ya emanet. Bu tip turnuvalarda tecrübenin önemi büyük olabiliyor. Gerçi 2002’de Brezilya maçında, Euro 2008’de Almanya maçlarında Rüştü’nün hataları sonucu yenen goller ve finale kalamamanın acısını bu tezi çürütüyor. Yined Portekiz her daim zorlu bir takımdır ve Ronaldo’nun bu sezonki formuna çok ihtiyaçları var. Şunuda ekleyelim Ronaldo Euro 2008 şampiyonasındaki grup maçlarından beridir milli forma ile gol atamadı. Ve Brezilya; onları uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Kadroda bizim beğenmediğimiz Elano ve Kleberson var. Ronaldinho’nun alınmaması benim için yanlışlık. Ronaldinho bu sezon ki yüksek formuyla bu kadroda olmalıydı. Grubun her anlamda kapalı kutusu Kuzey Kore. Ülke olarak kapalı ve kendilerine has şekilde yaşıyorlar. Futbolları hakkında bilgi sahibi değilim. Böylesine güçlü ekiplerle oynayacak olmaları ise kendileri açısından bir şans. Ronaldo, Kaka, Kalou gibi ismlerle oynama tecrübesine erişecekler. Bir sürpriz yaparlarsa büyük sükse olur.

Portekiz’in yıldızı kuşkusuz Cristiano Ronaldo olacak. Milli forma ile gol orucunuda bozacaktır. Brezilya’da ise takımın bel kemiği Kaka. Süperstar kalitesinde olup takım oyununa bu denli sadık oyuncu her türlü övgüyü hak ediyor. Fildişi Sahilleri ise başarıya gidecekse bunu takım halinde sağlayabilir. Drogba sonrası bir kenetlenme içine girebilirlerse başarıya ulaşabilrler. Çünkü kadrolarında bu potansiyel mevcut. Kuzey Kore’de ise Hong Yong Jo ülkenin yurt dışında oynayan tek oyuncusu.

2 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Excellent group, it will be spectacular!! By the way, I have found an excellent page with all the transfers, rumours of the all top European clubs. All in the same page. It is great to see together all the news –name, transfer fee and position of each player- about all the top teams, including the Turkish top teams
The page is:

http://www.factual.es/noticia/fichajes-a-todo-trapo/?noticia=166

aksilaz dedi ki...

To suggest thanks Juan. Good page