Salı, Haziran 8

G. Afrika 2010 Grup H

ŞİLİ
Kaleci : Claudio Bravo (Real Sociedad), Luis Marín (Union Espanola), Miguel Pinto (U. de Chile)

Defans : Pablo Contreras (PAOK), Ismael Fuentes (U. Catolica), Mauricio Isla (Udinese), Gonzalo Jara (West Bromwich Albion), Gary Medel (Boca Juniors), Waldo Ponce (U. Catolica)

Orta Saha : Jean Beausejour (America), Carlos Carmona (Reggina), Marco Estrada (U. de Chile), Matías Fernández (Sporting Lisbon), Arturo Vidal (Bayern Leverkusen), Rodrigo Millar (Colo-Colo), Rodrigo Tello (Besiktas), Jorge Valdivia (Al Ain)

Forvet : Mark González (CSKA Moscow), Fabián Orellana (Xerez), Esteban Paredes (Colo-Colo), Alexis Sánchez (Udinese), Humberto Suazo (Zaragoza), Gonzalo Fierro (Flamengo)

HONDURAS
Kaleci : Ricardo Canales (Motagua), Noel Valladares (Olimpia), Donis Escober (Olimpia)

Defans : Victor Bernardez (Anderlecht), Maynor Figueroa (Wigan), Oscar Garcia (Olimpia), Sergio Mendoza (Motagua), Emilio Izaguirre (Motagua), Johnny Palacios (Olimpia), Mauricio Sabillon (Hangzhou Luchen), Osman Chavez (Platense)

Orta Saha : Edgard Alvarez (Bari), Julio Cesar de Leon (Torino), Roger Espinoza (Kansas City Wizards), Amado Guevara (Motagua), Ramon Nunez (Olimpia), Wilson Palacios (Tottenham Hotspur), Hendry Thomas (Wigan), Danilo Turcios (Olimpia)

Forvet : David Suazo (Genoa), Georgie Welcome (Motagua), Carlos Pavon (Real Espana), Walter Martinez (Marathon)

İSPANYA
Kaleci : Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), Victor Valdes (Barcelona)

Defans : Raúl Albiol (Real Madrid), Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Joan Capdevila (Villarreal), Carlos Marchena (Valencia), Gerard Piqué (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid)

Orta Saha : Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Cesc Fàbregas (Arsenal), Andrés Iniesta (Barcelona), Javier Martínez (Athletic Bilbao), David Silva (Valencia), Xavi Hernandez (Barcelona)

Forvet : Jesus Navas (Sevilla), Juanma Mata (Valencia), Pedro Rodriguez (Barcelona), Fernando Llorente (Athletic Bilbao), Fernando Torres (Liverpool), David Villa (Valencia)

İSVİÇRE
Kaleci : Diego Benaglio (Wolfsburg), Marco Wolfli (Young Boys), Johnny Leoni (Zurich)

Defans : Stephan Lichtsteiner (Lazio), Philippe Senderos (Everton), Stephane Grichting (Auxerre), Steve von Bergen (Hertha Berlin), Mario Eggimann (Hannover 96), Reto Ziegler (Sampdoria), Christoph Spycher (Eintracht Frankfurt)

Orta Saha : Valon Behrami (West Ham), Gokhan Inler (Udinese), Benjamin Huggel (Basel), Pirmin Schwegler (Eintracht Frankfurt), Gelson Fernandes (Saint-Etienne), Tranquillo Barnetta (Bayer Leverkusen), Xherdan Shaqiri (Basel), Marco Padalino (Sampdoria)

Forvet : Alexander Frei (Basel), Blaise Nkufo (Twente), Eren Derdiyok (Bayer Leverkusen), Marco Streller (Basel), Hakan Yakin (Luzern)

16 Haziran Çarşamba
14:30 Honduras – Şili
17:00 İspanya – İsviçre

21 Haziran Pazartesi
17:00 Şili – İsviçre
21:30 Honduras – İspanya

25 Haziran Cuma
21:30 Şili – İspanya
21:30 İsviçre – Honduras

Turnuvanın son grubu H grubu. Güzel ve dengeli bir grup olduğunu düşünüyorum. İspanya ağır bassada rakipleri kolayca geçebileceği ülkeler değil. İspanya’nın gruptan çıkamaması büyük sürpriz olur. Fransa’nın yaptığı gibi Avrupa şampiyonu ve Dünya şampiyonu apoletini peşpeşe almayı isteyecekler. Güney Afrika’ya bir yıl önceki Konfederasyon kupasından ötürü tanıyorlar. Tamamen oturmuş sistemleri ile maçları koparacaklardır. Yarı final ve final harici sonuçlar İspanya adına başarısızlıktır. Zira son yıllarda bu kadar oturmuş milli takım bulmak zor. Şili, Güney Amerika elemelerinde başarılı sonuçlar elde ederek buraya geldi. Isimlerini dünyaya tekrar duyurmak istiyorlar. 98’deki Şili-Brezilya maçında elenselerde isimleri duyurmuşlardı. Onları turnuva dışına atmaya aday ülke ise İsviçre. Son yıllarda tüm büyük turnuvalara katılmayı başarıyorlar. Isviçre her sene kendini geliştiren bir ülke. Futbolcu portföyleride oldukça geniş ve kalitesini arttırıyor. Bu sefer başlarında Hitzfeld gibi bir hoca varken 2006 dan çok daha başarılı olmayı istiyorlar. Grubun son takımı ise Hpnduras. Kuzey Amerika’da ABD ve Meksika’dan sonra çıkış yapan tek ülke diyebiliriz. Defansif oyun tarzlarıyla e sert savunmasıyla grubun sürprizini yapmaya çalışacaklar. Ancak bu hiçte kolay değil.

İspanyolların bireysel oalrak yıldızı şu oyuncu dememiz çok zor. Ancak benim gönlümde her ne kadar Barcalı olsada Xavi bambaşka bir oyuncu. Başının arkasındada gözleri var bu adamın. Şili’de ise Udineseli Alexis Sánchez çıkış yapabilecek bir isim. İsviçre’nin yıldızı ise tanıdık bir isim Gökhan İnler olabilir. Son İtalya maçındaki performansı göz kamaştırdı. Honduras futbolunn en büyük yıldızı ise Tottenham’lı Palacios.

Hiç yorum yok: