Cuma, Ağustos 28

L.Tallin 1-1 Galatasaray

Bu maçın yorumu yapılamaz kannatindeyim. Futbolculara ve taraftara biraz angarya gelen bir maçtı. Ancak galibiyetle dönülmesi Avrupa puanı şart olan bir maç. Tutuk göründü Galatasaray. Geçen yılki o durağan ısırmayan görüntüsünde götürdü maçı. Rijkaard istediğini görmüştür yinede. Benim gördüklerim ise şöyle :

- Levadia deplasmanda 5-0 yenilmiş ancak evlerinde hala kapanmayı tercih ediyor. Bu anlayışı anlamakta zorlanıyorum. Hiç olmaz kendini geliştirme adına bir fırsat var önünde. Biraz hücum futbolu dene. Karşında zoraki sahada olduğu belli olan bi Galatasaray var sonuçta.

- Dünün en net görünen gerçeği ise Aydın Yılmaz. Bu tip bir maçta bile vasat görüntü çizmeyi başardı. Sanırım aldığı süre her geçen hafta azalacak ve sene sonuna doğru kulübenin bekçisi olacak. Yazık !

- Bir diğer göze batan isim ise Elano oldu benim açımdan. Futbolu 30 m de oynadı dün akşam. Orta sahaya gelip top almayı bile istemedi. Neden böyleydi bunu bilmiyorum ama hep böyle oalcağını sanmıyorum. Ayrıca bu haliyle bile gollük net 4 pası var. Sadece biri gol oldu. Birde Elano kanat adamı olmadığını gösterdi hepimize.

- Alparslan Erdem hakkında dahada yazı yazmayacağım. Fenerbahçeliymiş zaten :)

- Dün maçınadamı olarak Sabri'yi seçiyorum. Son 25 dakikada sol bek oynadı ve oradada güzel oynamayı başardı. Bu hafta Hakan'ın olsaı yokluğunda oynayabileceğini gösterdi.

- Mehmet Topal eski formunu bulacağını gösterdi. Özellikle çapraz toplarıyla atak yönlerini hızlı ve güzel değiştirdi. Mustafa Sarp ile güzel bir rekabet yaşayacak.

- Serdar Eylik kendine has özellikleri olan bir oyuncu. Ancak A2 takımında oynayıp gelişmeli.

- Maalesef Nonda'ya geldi yine söz. Hayat onda değil artık. Sercan gelsin dertler bitsin :)

- Diğer takımlarımızı yazalım iki satır. Fenerbahçe'de angarya görmüş maçı. Kazanıp puan hanesini geliştirmeliydi. Daum Dos Santos'u Alex pozisyonunda oynatacak. Bence daha iyi olacak orada oynaması. Bilica sene sonu Sivasspor'a döner. Trabzonspor ise şaşırtmaya devam etti. Toulouse deplasmanından galibiyetle dönerek evindeki maçı ah larla hatırlattı. Yinede güzel bir başarı bu kısır günde.

- Bugün kuralar çekiliyor ve şans iki takımında yanında olsun. alatasaray adına gönlümden geçen rakipler şöyle : Roma , Hertha Berlin, Sturm Graz.

4 yorum:

Sade dedi ki...

Elle tutulur bir puan farkı var mı ki? Galibiyet:? Beraberlik=? puanları nedir?

Adsız dedi ki...

bence sayın yetkili yorumunu fazla sert yapmış..formalite maçı olarak düşünürsek ve tamamen farklı bir 11ile oynandiğinida göz önünde bulundurursak çok normal bir sonuç aldı galatasaray takımı..levadia sanki beraberlik kazanılırsa tur u geçiceklermiş mantığı ile kapalı oynadıklarından dolayıda skor bu oldu diye düşünüyorum..güzel günler bizi bekliyor:)

aksilaz dedi ki...

@sade
galibiyet 1
beraberlik 0,5 puan

@adsız
kazanıp istatistik ve puanın geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum ben hala.

Adsız dedi ki...

evet galibiyet tabi ki iyi olurdu ama dışarda ve tamamen yeni bir kadro ile oynadıklarını unutmamalıyız..