Perşembe, Temmuz 23

Galatasaray 2-0 Tobol


Ali Sami Yen'de sezonun ilk maçı olmasına rağmen seyirci pek rağbet göstermedi maça. Maçın yorumunu uzun uzun yapmaya gerek yok. Şu bir gerçek ki Rijkaard oynatmak istediği sistemi belirlemiş. Bu sistem üzerinde ufak tefek değişiklikler dahi yapmayacak. Bugün ikinci santraforu oyuna almaması ve Arda'yı maç boyu forvetle orta saha arasında köprü olarak kullanması bunun açık göstergesi.

Lig gibi uzun bir maratonu Kewell ile tamamlayamayacağını bildiğiiçin o bölgeye alternatif arayışında. Serdar bu bölgeyi Yaser'den daha etkili kullanıyor. Fizik olarak güçlenirse iyi bir oyuncu oalcağı kesin. Yavaş yavaş monte edilecek takıma. Bugünkü sakatlığı talihsizlik. En beğendiğim özelliği ise görerek orta açması.

Arda bu mevkiye daha çok alışmış göründü. İki kanadada yardıma gitmesi hücum olarak farklılık yaratıyor. Bu mevkiye olası bi Deco transferi (ki bana hala hayalcilik olarak geliyor) olursa Arda daha verimli oynayacaktır. B sayede Kewell'a fazla yük binmez ve efektif bir kadro oluşturulur. Sağ kanatta ise şuan için elde sadece Keita var. Aydın ve Yaser kupa maçı dışında oynayamaz bu sezon. Sabriise bu takımın sağ beki olacağını gösterdi. Kızıyoruz beğenmiyoruz ama onun gibi güçlü bir sağ bek elimizde yok şuan. Maçın uzatma anlarında bile bindirdi bugün.

Mustafa Sarp Topal'ı yedekte oturtacak bi süre daha. Hücum yönünüde oynayabilen bir ön liberoya hasret kalmıştık. Servet-Zan ikilisi ile çok yiyeceğimizde belli oldu bugün. Bu yaratıcılıktan yoksun ekibe bile net 3 gol pozisyonu vermek bunun göstergesidir.

Kısacası Rijkaard sistemini belirlemiş ve bunun üstünde değişiklik yapmayacak. Benim en büyük kaygım türk ligini Skibbe gibi zorlu görmesi ve sıkışan maçlarda bile tek forvette diretmesi. Biraz erken olacak ama bu sezonda sıkıntılar yaşayacağımızı hissediyorum. Orta saha ve stopere alınacak kaliteli ayaklarla ile bu sıkıntıyı aşabiliriz ancak.

Hiç yorum yok: