Perşembe, Temmuz 16

Tobol 1-1 Galatasaray

Bir başka eziyet maçıda bitti. Yine pozisyonsuz bir 90 dakikayı tamamladık. Maçın yorumunu yapmadan önce Erhan Şentürk adlı futbolcununbir daha bu formayı giymemesini diliyorum. İzlediğim 3 maçta büyük süreler aldı ancak olumlu tek bir hareketini göremedim. Eğer bu sezon kadroda düşünülecekse çok yazık. Özgürcan sisteme uymuyor bu yüzden oynayamayacak ancak her şartta Erhan'dan etkili bir santrofordur.

Maça 1-0 yenik başladık. Daha ikinci dakikada yenmeyecek bir gol yiyerek mağlup duruma düştük. Sabri'nin goldeki hatası affedilir gibi değil. Sezon başı deyip geçiştirilecek bir gol değil. Basit bir savunma refleksi ile o gol yenmezdi. Sabri iki yıldan fazla süredir sağbek olarak oynuyor ancak hala basit savunma hamlelerini yapamıyor. Uğur eski hızına kavuştuğu an formayı alacaktır. Gol sonrası ise düşündüğünü yapamayan bir Galatasaray izledik. Savunmadan top çıkaramama sorunu bu sezon en büyük handikap Galatasaray için. Servet-Zan-Emre tüm bu isimlerin bileği savunma oyuncusu için bile sert. Mustafa Sarp ise sadece yedek olabilecek kapasitede. Soyadı gibi Topal olan Mehmet daha maçlar başlamadan sakatlanmayı başardı yine. Alparslan erdem aşama kaydetmiş göründü. İlk kez bu kadar etkili oynadı. Ancak gördüğü kırmızı kart çok gereksizdi.

Gelelim orta sahaya; Ayhan-Sarp-Barış üçlüsü vasatı aşamadı. Ayhan kalsını azda ola konuştursada geriye dönme hastalığı oyunu çok yavaşlattı. Rıdvan bugün güzel cümleler kurdu. Bu sistemdeki orta alan oyuncuları sık sık oyun yönünü değiştirmeli ve rakip alana organize şekilde yerleşmeliler. Yerleşme konusu zamanla oturacaktır ancak hızlı oynama konusunda sürekli sıkıntı yaşanacaktır bu kadro yapısı içerisinde. Kısacası orta alana bir transfer kaçınılmaz görünüyor. Arda Turan'ın bu mevkide denendiği ilk maç oldu. Arda zekasıyla her mevkide başarılı olur. Ancak en efektif olduğu mevki sol kanattır bunu unutmamak gerekli. Barış kendine oyun zekası ve teknik katmazsa bu sezon forma giydiği maç sayısı yarıyarıya azalacaktır.

Birazda kanatları irdeleyelim. Daha doğrusu bugün olmayan işlemeyen mevkiyi yorumlayalım. Aydın'ı izledikçe üzülüyorum, gittikçe azalan bir grafik çiziyor. Artık şunada emin oldum Galatasaraybaskın oynamaya çalışan takımlarda başarılı olması mümkün değil. Sadece hızlı olmak yetmiyor artık. Böyle bir rakibe bile etkisiz oynamak içler acısıdır. Yaserise kontrolsüz güç güç değildir dedirten bir isim. Koordine sorunun bi türlü atamadı ve atacağada benzemiyor. Kewell, Keita ve Arda'dan başka kanat elemanı olmayan bir takım Galatasaray. Bu bölgelere yedek olarak sırıtmayacak isimler alınmalı.Volkan Şen transferine pek sıcak bakmıyordum ancak artık bir zorunluluk gibi görünüyor.

Reijkaard kendinden emin bir şekilde sistemine inanarak devam edecek yoluna. Ancak bazı yetersizlikleri göreceğinede inanıyorum. Sezon içerisinde Arda'yı ortada oynatma düşüncesinden ister istemez vazgeçecektir. Kewell devamlı oynayabilecek bi ism değil. Başkada alternatif olmadığı için Arda o bölgeye kayacaktır. Orta sahaya oyunun iki yönünüde hızlı oynayabilen bir ismin transferi Galatasaray'ın sezon içerisindeki iddiasını belirleyecek bir etkendir benim gözümde. Gelecek hafta Ali Sami Yen'de kanaıp tur geçilir ancak pozisyon kısırlığı bi süre daha devam edecek gibi görünüyor ...

Hiç yorum yok: