Çarşamba, Temmuz 15

Transferler Notları #1

- Manchester City forvet hattını sağlama almaya kararlı görünüyor. Önce boştaki Tevez'i aldılar bugün ise Arsenal'den Adebayor'u 30 milyon euroya bitirdiler. İki oyuncuda maç kazandırabilen isimler. kanatlarda Robinho ve Elano ile birlikte büyük tehdit olacaklar sezon içerisinde.

- Barcelona Slyvinho'nun vedasından sonra Abidalı yedeklemek için İnterli Maxwell'i aldı. Her iki takım açısından yararlı bir transfer. İnter Santon'u daha çok oynatacak. Barcelona ise Abidal'ı tetikleyecek bir isim buldu. Oyun yapısı olarak Maxwell daha uygun görünüyor 11 için.

- Porto River Plate'den Radomel Falcao'yu alarak sistemli transfer politikasına devam etti. Lucho Marsilyaya, Lisandro'da Lyon'a gidince yerlerine iki ismin karışımı olan Falcao'yu aldılar. Bakalım bir kaç sezon sonunda Falcao ne kadar bir ücretle transfer olacak. Daha öncede Yunanistan'da kendini gösteremeyen Belluschi'yi kadrolarına katmışlardı.

- Fiorentinalı Felipe Melo konfederasyon kupası bonusu olarak Juventus'a transfer oldu. Ödenen ücret 25 milyon euro açıklandı. Juventus eksik bölgelerini iyi dolduruyor bu sene. Birde defans hattına takviye gerekli. Forvette ise hala açıkları mevcut. Fiorentine önceki sezon Almeria'dan aldığı Melo'yu güzel bir ücrete satarak iyi iş başardı.

- Lyon gidenlerin yerlerini doldurmaya başladı. Lisandro'dan sonra Lille'in parlayan yıldızı Michel Bastos'u aldılar. Ödedikleri ücret 18 milyon euro. bu transfer Keita'yı hatırlayor.

- Maresca'nın Sevilla günleri son bulduve Olympiakos yolunu tuttu. Yunan ekibi her sene ciddi transfer ücreti ödüyor ancak avrupada bir türlü istediği başarıyı elde edemedi. Dudu ve Maresca ciddi isimler bakalım bu sezonda erken veda edcekler mi?

- Liverpool'un bir türlü parlamayan genç ismi Pennant bir yıl aradan sonra La Ligaya dönen Zaragoza'ya transfer oldu. Bir basamak olarak kullanabileceği iyi bir klüp.

- Genoa River Plate li Rodrigo Palacio'yu renklerine bağlayarak bu senede iddialı olacağının işaretini verdi.

- Son olarak bizden haberler verelim: Burak Yılmaz Eskişehirspor'a kiralık olarak giderek dönülmez yola adım attı, Trabzonsporlu İsaac ve Ferhat Manisaspor ile anlaştı ve bir yıl kiralık olarak oynayacaklar, Tayfun Türkmen eski takımı Konyaspora geri döndü, Gençlerbirliği bir zamanların CM yıldızı Harbuziyi kadrosuna kattı.

2 yorum:

Her Yol Roma dedi ki...

"Dudu- Cisse ve Maresca ciddi isimler bakalım bu sezonda erken veda edcekler mi?"

Cisse PAO'ya gitti diye biliyorum..

aksilaz dedi ki...

Haklısın Pao ya gitmiş. Para babası pireliler olunca cisse yide oraya atıverdim.